Contestatari@s

S’ha criticat a l’art contestari la seva paradoxal, en general, estètica reaccionària i simplista que recorre a simbologies estereotipades per establir certs missatges crítics amb la societat des d’una suposada autoritat moral. En realitat, el missatge il·lustrat contestari a les parets està més supeditat a una necessitat d’urgència i, en molts casos, a una execució clandestina que a una vocació artística. Per aquest motiu, és lògic que la il·lustració sigui bàsicament un reclam cridaner, més o menys encertat, per atreure l’atenció del vianant sobre el missatge.

El cas és que en els diferents barris de la ciutat trobem infinitat d’il·lustracions i grafismes que posen de manifest les tensions que certs grups socials, més o menys nombrosos, viuen o pateixen a Barcelona. Amb l’etiqueta “contestataris” anirem deixant constància d’aquestes expressions reivindicatives que trobem estampades en les parets de forma invasiva i, algunes, repetides arreu de la ciutat fins arribar a un irritant avorriment però que, en qualsevol cas, poden incitar a reflexionar sobre certs aspectes sensibles que poden afectar als nostres conciutadans i a nosaltres mateixos.

A %d bloguers els agrada això: