Encolant al manter

Dins de la modalitat d’art urbà del que es coneix com wheatpaste no és altra cosa que el paper encolat, és a dir el mateix que els polítics fan per inaugurar les seves campanyes electorals: enganxar cartells. El wheatpaste pot ser des d’una reproducció fotogràfica fins a una il·lustració original creada prèviament sobre el paper que després s’encolarà a la paret.

Aquesta imatge és un exemple de wheatpaste realitzat per Teo Váquez que ens mostra la fotografia d’un manter fugint amb un fardell ple de mercaderia, una escena habitual al centre de la ciutat on precisament trobem aquesta peça.

Diferents notícies respecte aquest col·lectiu exemplificaven la complexa problemàtica social viscuda per aquests treballadors migrants “sense papers”. La imatge que veiem en aquesta paret ens mostra una escena habitual a les zones on aquestes persones comercien sense llicència entrant en conflicte amb els comerços de les proximitats i sent perseguides per la Guàrdia Urbana amb la qual s’han produït enfrontaments en diferents ocasions. 

A finals del 2015 es presentava el primer sindicat de manters amb el que es pretenia reivindicar els drets dels ambulants il·legals i crear una plataforma per a la interlocució directa amb les administracions, sobretot amb l’Ajuntament.

A %d bloguers els agrada això: