Empresonament d’independentistes

Després d’una mena de succedani de declaració d’independència el 10 d’octubre de 2017, comencen tot un seguit d’accions judicials orientades a escapçar el moviment independentista. La jutgessa de l’Audiència Nacional Carmen Lamela decreta presó incondicional per delicte de sedició per a Jordi Sànchez, president de l’ANC, i Jordi Cuixart, president d’Òmnium. El Butlletí Oficial de l’Estat (BOE) publica el 28 d’octubre un reial decret pel qual el govern espanyol cessa el president, Carles Puigdemont, i el Govern en ple, en aplicació de l’article 155 de la Constitució. Pocs dies després, la mateixa jutgessa ordena presó incondicional per a vuit dels exconsellers del Govern català cessat, entre ells el vicepresident Oriol Junqueras. 

El clam popular demanant l’alliberament dels polítics i representants independentistes s’ha traduït en la proliferació massiva de llaços grocs, símbol d’aquesta petició de llibertat, penjats al llarg de tota la ciutat, així com grafits i estèncils diversos com els que podeu veure en aquest apartat.

A %d bloguers els agrada això: