“Ayotzinapa”, 43 desaparicions sense resoldre

Caminàvem pel barri del Raval i vam trobar aquest mural en el que vam llegir la frase, ressaltada en color vermell: “ Quisieron enterrarnos, no sabían que eramos semillas. Ayotzinapa“.

Aquesta frase va aparèixer anònimament, durant les manifestacions el 2014 en contra de la desaparició forçada dels 43 estudiants de l’Escola Normal Rural de Ayotzinapa a Mèxic. La policia municipal i estatal d’Iguala va perseguir i atacar a estudiants d’aquesta escola, associada a l’activisme i la lluita social, deixant un saldo d’almenys 9 persones mortes, 27 ferits i els 43 estudiants desapareguts que havíem esmentat anteriorment. 

El mural ens recorda que aquesta desaparició es encara, quatre anys més tard, Una Història Incomplerta, un cas sense resoldre. Podeu llegir una cronologia dels fets al Web D’Amnistia Internacioal o en aquesta Pàgina De Noticieros Televisa dedicada al tema.

A %d bloguers els agrada això: