No s’ens va anar la pinça

ARTISTA: Jordi Querol
OBRA: La pinça (1978)

Districte: Horta-Guinardó
Barri: Montbau
Lloc: Carrer d’Hipàtia d’Alexandria, s/n.

En mig d’un desemparat terreny que fa les funcions d’aparcament gratuït, a prop del Palau de les Heures, trobem aquesta misteriosa pinça d’estendre esculpida en pedra. El que veiem és una escultura de 1978 que decorava una font, avui tapiada, en el que deuria haver estat un pati de jocs pròxim a un col·legi. 

Atribuïda al polifacètic Jordi Querol, la pinça pretenia simbolitzar la seguretat emocional que ens proporcionen alguns objectes personals i quotidians durant la nostra infantesa. Sembla ser que Querol va escollir la pinça en record a una de semblant que ell portava sempre a la butxaca quan era petit.

Avui, la pètria pinça (només coneguda pels que aparquen el vehicle en aquest lloc), tintada per la humitat i esquerdada pel temps, emergeix com poètic misteri.

A %d bloguers els agrada això: