Un peix daurat gran com una balena

ARQUITECTE: Frank Gehry
OBRA: El Peix Daurat (1992)

Districte: Ciutat Vella
Barri: La Barceloneta
Lloc: Carrer de Ramon Trias Fargas, 2

El peix daurat entre les dues torres a la platja del Somorrostro

En el context de la transformació urbanística de la ciutat que va tenir lloc amb motiu dels Jocs Olímpics de l’92, el prestigiòs Frank Gehry (Museu Guggenheim de Bilbao, Museu d’Art Weisman,…) va dissenyar aquesta gran estructura metàlica en forma de peix per assenyalar l’inici del passeig del Port Olímpic.

Aquesta monumental escultura està formada per un entramat de fines linies d’acer inoxidable que ens recorden les escates d’un peix daurat i que reflecteixen la llum del sol de tal forma que ens sembla estar contemplant un ésser marí viu que, situat entre les dues torres, mira cap al mar.

A %d bloguers els agrada això: