El nostre univers, els teus ovaris.

ARQUITECTE: Josep Zazurca (reformes de 1998)
OBRA: Planetarium (inauguració:1982 – Reformes: 1998)

Districte: Sarrià-Sant Gervasi
Barri: Sant Gervasi-La Bonanova
Lloc: Carrer Escoles Pies, 103.

L’any 1982 es va inaugurar aquest edifici dissenyat específicament per a les seves funcions de planetari obert al públic pagant 350 pesetes per l’entrada individual. L’obra es va realitzar per iniciativa de la Fundació General Mediterrània (els temes celestials sempre han estat de l’interès de l’Opus Dei) la qual ja havia intentat anteriorment la creació d’un parc temàtic espacial a Sant Cugat de Vallès que finalment no va quallar.

El planetari no va estar molts anys en funcionament, la competència amb el, llavors, Museu de la Ciència, la fallida de la Fundació General Mediterrània i l’endeutament de les empreses vinculades van condemnar l’edifici al tancament. El planetari, buit d’universos, va passar a mans de La Caixa.

El 1998 s’anunciava l’interès de l’Institut Universitari Dexeus per adquirir les instal·lacions del planetari per construir un auditori amb fins docents. Les reformes d’adequació per a aquest nou fi van ser realitzades per Contratas y Obras de la mà de l’arquitecte Josep Zazurca i finalment les noves instal·lacions van ser operatives entre el 1999 i el 2000. Òbviament, després de tantes conferències sobre fertilitat, sembla lògic que l’edifici hagi acabat acollint al seu interior una clínica de reproducció assistida, Barcelona IVF.

En resum, vam començar intentant entendre el nostre orígen mirant les estrelles i ara sabem que són els òvuls els que decideixen. L’equivocació és fàcil, entre cúpula i còpula només hi ha una lletra de diferència.A %d bloguers els agrada això: