Ara si que fa por

ARQUITECTE: José Amargós Samaranch
OBRA: Edifici Cedimatexsa o (actualment) Casa Argelich (1896)

Districte: Eixample
Barri: La Dreta de l’Eixample
Lloc: Rambla de Catalunya, 34

Aquest edifici, superficialment de trets academicistes i aparentment convencional per un immoble d’habitatges de l’época, es va fer especialment popular arran de l’rodatge de la pel·lícula de terror [REC] l’any 2007, de fet la finca, molt abandonada, s’ha utilitzat com a plató cinematogràfic de força títols de producció catalana i/o espanyola.

El que més crida la nostra atenció són les diferents imatges d’estranys éssers que es reparteixen per la façana decorant la part superior de les portes balconeres i que culminen amb la gran escultura que corona l’edifici: una dona, flanquejada per dos homes i un tercer ésser que l’agafa del peu intentant arrossegar-la cap avall. Sorpren que els temes simbòlics que apareixen en l’edifici no tenen res a veure amb els típics de l’arquitectura al voltant de1896 i desperten la curiositat sota el vel del que és desconegut.

L’edifici està en un estat bastant deplorable (cosa que no s’explica donat el lloc privilegiat que ocupa a Barcelona) i apareix avui cobert per malles protectores tal com veieu a la foto. Això si que fa por.

A %d bloguers els agrada això: