On viu el diable

OBRA: La Casa del Dimoni (1892)
ARQUITECTES: Joan Baptista Pons i Trabal

Districte: Gràcia
Barri: La Vila de Gràcia
Lloc: carrer de Josep Torres, 20

Restaurats els murals de la façana el 2018, podeu apropar-vos a veure aquest singular i simpàtic edifici que rendeix tribut al dimoni i que té llegenda pròpia.

Diuen que el propietari, Agustí Atzeries, després de quedar arruïnat va fer un pacte amb el diable i va vendre la seva ànima a canvi de fortuna (monetària, s’entén). Una explicació com qualsevol altra (la loteria, per exemple) que els rics ens ofereixen quan no està clar l’origen del seu capital. En qualsevol cas, atenent a les pintures al·legòriques que veiem, el senyor Atzeries, va quedar prou agraït com per homenatjar al diable en aquest edifici. 

Façana de la singular Casa del Dimoni amb les pintures originals restaurades

Per iniciativa de la Colla Vella de Gràcia, el diable Atzeries, inspirat en la figura que veieu a la foto que encapçala aquesta entrada, va entrar a formar part del bestiari festiu i, avuí, se’l pot veure quan hi han correfocs a la Vila.

A %d bloguers els agrada això: