Retrat de Marina Ginestà, un mural vegetal

OBRA: Dones del 36 (2020)
ARQUITECTES: Arquivistes Estudi d’arquitectura i disseny

Districte: Gràcia
Barri: La Vila de Gràcia
Lloc: Plaça Les Dones del 36

La plaça de les Dones del 36 es va inaugurar l’any 2009 no exempta de polèmica per la construcció d’habitatges d’alt estànding i sobre tot per la restricció d’horaris d’accés al públic. A més, resultava paradoxal que una plaça dedicada a les dones que van ser empresonades o executades durant la repressió franquista estigués envoltada per una tanca que restringia el lliure accés.

Arran de les demandes veïnals, el 2013 s’inicien les obres de reformes estructurals i ampliació i millora de la zona infantil. Però no és fin esl 2020 que s’inaugura la mitgera protagonista d’aquesta entrada.

El mural vegetal de la plaça de Les Dones del 36 i la foto de Hans Gutmann en la que s’inspira.

La nova mitgera, dissenayada per l’estudi Arquivistes, es planteja com un jardí vertical del qual una part es treballa com a mural. Mitjançant lames tallades que varien d’amplada de manera que deixen entreveure la vegetació posterior, es crea un efecte similar a les trames de semitons que, en aquest cas, esdevé un trompe-l’œil amb la icònica imatge de la republicana Marina Ginestà fotografiada per Hans Gutmann (Juan Guzmán) l’any 36 al terrat de l’Hotel Colon.

Detall de les plantes utilitzades per la composició d’aques mural vegetal

Et pot interessar

A %d bloguers els agrada això: