El petit pont de destins creuats

OBRA: El Pont de les maletes (2015)
ARTISTA: Fernando Bravo

Districte: Sant Andreu
Barri: Baró de Viver
Lloc: Plaça de les Fonts

Deu maletes de ferro colat ancorades a terra, les maletes són viatgers, vides, nouvinguts, immigrants en aquest barri. Són maletes desgastades, amb cicatrius que ens indiquen un pesarós trànsit. I les maletes es distribueixen per la plaça marcant un camí que ens porta cap a un petit pont, punt de trobada i de vides creuades.

Fernando Bravo explica: «volia fer una mena de camí; no només una peça per admirar, sinó també per conviure amb ella. Com amb la vida: mirar-la i alhora viure-la. Avui, el nom de la plaça és “La plaça de les maletes”. Vaig jugar també amb la idea que la gent guarda a casa maletes que ja no s’utilitzen. La maleta també és com una àncora que t’aferra a algun lloc. Alhora, a la vida tots fem un viatge vital, individual o comunitari ».

Quan vam arribar a la plaça de les fonts, els nens havien pintat amb guixos de diferents colors els taulons de fusta que folren el petit pont. Vam recordar aquella cançó de Santiago Auseron:

🎶  Por el puente azul pasaré al otro lado del mundo 🎶 
🎶 Y me iré escuchando las voces que vienen de lejos 🎶  
🎶 Se cruzan los deseos en el puente azul 🎶 

A %d bloguers els agrada això: