Ars brevis, vita longa

Ja fa més de dos anys que, en el context del festival Ús Barcelona 2018 organitzat per Rebobinart amb el suport de l’Ajuntament de Barcelona i la Generalitat de Catalunya, Sergi Delgado, Adrià Batet i Adrià Molins van realitzar aquest mural en quatre parts repartides al llarg del mur exterior de la Model i intercalades entre els treballs d’altres artistes.

Cadascuna de les parts conté una paraula treballada tipogràficament amb un acurat estil. Les quatre paraules juntes conformen la frase “Ars brevis, vita longa“, una alteració en l’ordre dels vocables respecte la cita d’Heràclit “Ars longa, vita brevis“.

Així, mentre Heràclit ens adverteix que la vida és massa curta per abastar tot el coneixement o tot l’art, els artistes d’aquest mural ens expliquen:

“En el context de la presó vam decidir donar-li la volta a la frase.
La percepció del temps i de la vida dins de la Model segur que era de tot menys breu;
per contra, els murals plasmats a l’exterior tenen els dies comptats,
ja que si alguna cosa caracteritza l’art del carrer és el seu valor efímer”.

Bé, afortunadament el mural, encara que deteriorat pel pas de el temps, sobreviu encara dos anys més tard. Potser el terme “art efímer” no és el més apropiat per a l’art urbà perquè el seu caràcter perible no és per la voluntat explícita de l’artista si no per l’assumpció que un altre artista, grafiter o un ximple amb esprai acabarà tapant la seva feina.

A %d bloguers els agrada això: