De l’eteri al corpori. Ànimes humanes fetes de metall

OBRA: A Carlos Martínez (Unibail Rodamco) i Jos Galán (L35 Arquitectes) (2018)
ARTISTA: Jordi Díez Fernandez

Districte: Sant Martí
Barri: El Parc i la Llacuna de Poblenou
Lloc: Centre Comercial Glòries


L’obra de Jordi Díez es centra principalment en l’expressió figurativa, sobretot en la figura humana. Després d’haver utilitzat diferents materials al llarg de la seva carrera, en l’actualitat el seu treball s’ha especialitzat quasi exclusivament amb l’acer inoxidable, un metall que aporta una lluminositat especial a les seves creacions i les dota d’una singularitat pròpia de gran potència expressiva.

Al Centre Comercial Glòries teniu una bona oportunitat per descobrir una de les obres d’aquest artista nascut a Valladolid i que, actualment, resideix a Centelles. L’escultura que podeu veure és un homenatge als arquitectes Carlos Martínez i Jos Galán pels seus 25 anys dedicats a la projecció de Glòries com a nova centralitat de Barcelona, tal com ens expliquen en una placa als peus de l’escultura.

Tot i no ser una de les obres més personals de Jordi Díez, aquest treball ens permet admirar els seu domini del material al servei de la construcció d’unes figures dinàmiques i de gran realisme, segons les seves pròpies paraules, “cobrint l’aire que contenen amb varetes en totes direccions, amb zones denses, matèriques, i altres obertes, etèries, gairebé sense presència”.

A %d bloguers els agrada això: