Franquejant les vies del tren

OBRA: Pont de Calatrava o Pont de Bach de Roda (1987)
ARQUITECTE: Santiago Calatrava

Districte: Sant Andreu
Barri: La Sagrera
Lloc: Unió dels carrers Bach de Roda i Felip II

Potser no ho recordeu però a principis dels 90 aquest pont era símbol de modernitat i les agències publicitàries es donaven bufetades per rodar aquí els seus anuncis. El pont, que va guanyar en el seu moment el premi FAD d’arquitectura, uneix els districtes de Sant Andreu i Sant Martí o, si preferiu, els barris de la Sagrera i Sant Martí de Provençals condemnats històricament a estar separats per les vies de tren.

Va ser una de les primeres obres destacades de Santiago de Calatrava que s’avançava a la voràgine constructora i la febre modernitzadora sorgides com a conseqüència de l’elecció de la ciutat de Barcelona com a seu de la XXV edició dels Jocs Olímpics d’estiu de 1992.

Anys més tard, Calatrava va haver de contemplar les “relliscades” de Bilbao, la polèmica de Venècia o els desastres de València però aquestes són altres històries per a desgràcia del prestigi de Calatrava.

A %d bloguers els agrada això: