Apartats del ramat

En el context del festival Ús Barcelona 2018 organitzat per Rebobinart amb el suport de l’Ajuntament de Barcelona i la Generalitat de Catalunya, Elisa Capdevilla va participar amb aquest tríptic al mur exterior de la Model.

Tres anys més tard, el treball d’aquesta artista encara perdura tot i que matisat pel desgast produït pel pas del temps. Un matís que acompanya el sentit nostàlgic d’uns tons grisos amb els que Elisa Capdevilla ens transporta al passat.

La primera escena que del tríptic ens mostra un grup de nens espectants, observant el món que els envolta.

La segona imatge és la que fa explícita referència a la vida a la presó. S’endevina un home que medita estirat a la llitera de la seva cel·la il·luminada per una finestra que dóna a l’exterior.

L’última escena ens retorna a el món exterior centrant la mirada en una multitud en trànsit quotidià, sense interaccions.

Podríem deduir que Elisa Capdevilla, fugint d’estereotips sobre el concepte de llibertat, exposa la marginalitat de l’home empresonat com la d’aquell que és apartat de la resta del ramat en un prolongat parèntesi de la seva vida.

A %d bloguers els agrada això: