Recerca amb vistes a la mar

ARQUITECTES:  Manel Brullet i Albert de Pineda
OBRA: Edifici PRBB (2006)

Districte: Ciutat Vella
Barri:  La Barceloneta
Lloc: carrer Doctor Aiguader, 88

Vorejant el mar pel Passeig Marítim de la Barceloneta, deixem enrere les dues torres olímpiques i el peix daurat de Gehry i ens oblidem del vaivé de les ones per contemplar aquest edifici aixecat sobre una base el·líptica amb forma troncocònica tallada diagonalment i que s’obre encarant-se a un horitzó delimitat pel mar que té davant .

Malgrat les seves grans dimensions i complexitat, el Parc de Recerca Biomèdica de Barcelona aparenta una lleugeresa que aconsegueix gràcies als materials amb què es vesteix. Són aquestes lames de fusta que folren l’edifici les què, a més de gestionar la llum i l’ombra, el doten d’una personalitat afable, que ens recorda fins a cert punt l’umbracle de Josep Fontserè al Parc de la Ciutadella, i alleugereixen el pes d’aquesta enorme edificació compacta.

A %d bloguers els agrada això: