On la mala herba creix

“Tenien tants interessos en la construcció 
que no van parar d’enderrocar”

No insistirem en el que és evident, Barcelona està plena de solars buits fruit de la precipitació i manca d’una planificació seriosa i responsable en que l’expropiació urgent, sigui com sigui, va anteposar uns suposats interessos urbanístics futuribles a la tossuda realitat quotidiana i al tan pregonat esclat de la bombolla immobiliària. 

Ara, entre mitgeres on encara es distingeixen marques d’espais compartimentats, restes arqueològiques dels que hi habitaven, s’estenen desenes de metres de terreny que comencen a ser ocupats, quan no totalment envaïts, per males herbes, dicotiledònies de fulla perenne que bé podrien qualificar-se com les autèntiques plantes de l’oblit. 

No obstant això, en molts d’aquests espais abandonats emergeixen expressions d’art popular que, tot i no ser sempre de caràcter reivindicatiu, lluiten contra el poder amnèsic de la vegetació. Donem aquí mostra fotogràfica d’alguns d’ells.

NOTA: Les fotografies que pots veure aquí han estat preses en els barris de Poblenou i Vallcarca, encara que per diferents causes, paradigmes del solar abandonat a Barcelona. A %d bloguers els agrada això: