El lirisme de Mina Hamada

ARTISTA: Mina Hamada
OBRA: Sense títol (2019)

Districte: Sant Andreu
Barri: Trinitat Vella
Lloc: Via Favència / carrer de Ribes 

Mina Hamada, artista nascuda a Louisiana i formada a Tòquio, es va traslladar a Barcelona a finals del 2009 on va començar a experimentar amb murals de gran escala i, a finals del 2011, inicia un tàndem amb l’artista Zosen que es traduirà en la relització de murals, pintures, serigrafies i la participació en nombrosos festivals i exposicions.

L’obra d’aquesta artista es caracteritza per formes abstractes i orgàniques de colors suaus, brillants, càlids i harmoniosament equilibrats que conformen composicions, d’un ritme dinàmic i alhora sensible i afable, revestides d’un cert lirisme molt personal.


El mural que veieu en aquesta entrada va ser realitzat l’any 2019 organitzat per Difusor, entitat pionera en la gestió de l’art urbà. Es tracta d’un conjunt de pintures que dignifiquen el pas per sota de la Ronda de Dalt, més o menys a l’alçada de la Plaça de Josep Andreu i Abelló, just a la frontera que separa els barris de Trinitat Vella i Sant Andreu, un espai dominat pel trànsit rodat i especialment ingrat per als vianants.


El treball de Mina Hamada posa color en aquest espai gris, l’humanitza i el dignifica, edulcorant l’amargant contaminació que aquí impera. L’Ajuntament faria bé d’intentar consevar aquest mural que, a poc a poc, va perdent la vivesa dels seus colors en una lluita desigual contra tanta combustió de gasos.


Altres links d’interès

WEB DE L’ARTISTA: minahamada.com


A %d bloguers els agrada això: