Retallant el cel in memoriam

OBRA: Homenatge a Salvà Campillo (1994)
ARTISTA: Olga Ricart

Districte: Les Corts
Barri: Pedralbes
Lloc: Campus Nord, Escola Tècnica Superior d’Enginyers de Telecomunicacions

L’Escola Tècnica Superior d’Enginyers de Telecomunicacions de la Universitat Politècnica de Catalunya va encarregar a l’artista sarrianenca Olga Ricart aquesta escultura en homenatge a Francesc Salvà i Campillo, un científic barceloní que va viure entre els segles XVIII i XIX i que va realitzar importants aportacions en els camps de la medicina, de la física i de la metereologia.
Salvà i Campillo és considerat com el primer savi mundial que va aplicar l’energia elèctrica per a la transmissió d’informació, projectant i construint el primer telègraf elèctric que el va presentar el 16 de desembre de 1795.

Olga Ricart, artista barcelonina amb base a Sarrià, opta per representar-nos un retrat del científic perfilat en planxa d’acer que contrasta amb el cel obert que té darrera i cobra, així, una especial rellevància en aquest espai amagat entre els edificis de la Universitat Politècnica de Catalunya. No cal dir que l’obra esdevé un exemple de com l’espai públic pot utilitzar-se com a eina per a la difusió de l’obra dels artistes contemporanis de la nostra ciutat.


A %d bloguers els agrada això: