Festes de Gràcia. L’art del reciclatge

Tots els anys, a mitjans d’agost, els veïns de la Vila de Gràcia converteixen el seu barri en un gran parc temàtic per celebrar la seva Festa Major. Les associacions de diferents carrers preparen durant tot l’any la decoració i transformarció de l’aspecte de les seves vies en originals passejos ornamentats amb fustes, teixits, figures de paper maixé i gran diversitat de materials reciclats. Generalment, els diferents carrers escullen un tema que articula tota la decoració. A més, els carrers s’omplen també de nombroses activitats, jocs infantils, concerts, dinars de germanor, etc .. En conjunt, Gràcia es converteix durant aquests dies de festa en un lloc d’interès que atrau milers de persones. 

Les restriccions per la pandèmia els anys 2020 i 2021 van obligar a limitar la decoració als sostres dels carrers. Les fotos que veieu a continuació són d’edicions anteriors.

No podem parlar d’art en sentit estricte (alguns anys han hagut excepcions) en una contemplació global de les Festes de Gràcia però sí que crida la nostra atenció la creativitat dels veïns del barri per a la reutilització de materials de reciclatge (ampolles de plàstic, oueres de cartró, bosses d’escombraries i molts altres) per a la creació d’elements ornamentals de gran plasticitat i fotogènia. 

A %d bloguers els agrada això: