La parella, elogi de l’amor serè

OBRA: La parella (1998, en aquest lloc des de 2002 )
ARTISTA: Lautaro Díaz

Districte: Ciutat Vella
Barri: El Barri Gòtic
Lloc: Moll de la Fusta


Passejant pel Moll de la Fusta trobareu aquesta parella de bronze asseguda sobre la paret que separa el desnivell entre el port i passeig. La parella en qüestió és obra de l’artista xilè Lautaro Díaz i va ser oferta per l’autor al Port de Barcelona per integrar-se en les reformes que es van realitzar en aquell lloc al 1998. 

La Parella és una escultura figurativa, estilitzada i de trets expressionistes que reprodueix l’estampa d’una parella contemplant el paisatge que els envolta, en aquest cas els vaixells ancorats en el port, potser representació d’anhels compartits, promesa d’un viatge comú més enllà de l’horitzó. 


Si bé l’escena pot semblar-nos d’un cert estereotipat romanticisme, sorprèn la falta de braços en ambdues figures que, llegim, obeeix a l’admiració de Lautaro Díaz per les escultures descobertes en restes arqueològiques. D’alguna manera, sembla que aquesta amputació, aquí premeditada, ens remet a aquells temps pretèrits en els quals els clàssics van forjar els temes eterns i, així, La Parella ens presenta un amor contemplatiu, serè, que es construeix a poc a poc i que ens fa sentir centrats al món.
Altres obres de Lautaro Díaz als carrers de Barcelona


OBRA: A Salvador Allende (1985, en aquest lloc des de 2007 )
ARTISTA: Lautaro Díaz

Districte: Horta-Guinardó
Barri: El Carmel
Lloc: Plaça Salvador Allende

Retrat escultòric del president xilè col·locat sobre una placa on se’ns recorda un altre onze de setembre, el cop d’estat a Xile en 1973. A l’escultura destaquen aquestes ulleres tan definitòries del personatge que es retrata. 
OBRA: A Víctor Jara (1998, base 2002 )
ARTISTA: Lautaro Díaz

Districte: Nou Barris
Barri: La Guineueta
Lloc: Plaça Karl Marx

Placa dedicada al director teatral, poeta, cantant i compositor xilè on, a més del retrat de perfil de l’artista, homenatjat, podem llegir la cita d’una de les seves significatives frases: “Yo no canto por cantar ni por buena voz, canto porque la guitarra tiene sentido y razón”.


A %d bloguers els agrada això: