Paisatge invisible

OBRA: Bosc ancestral (2019)
ARTISTA: Anna Rierola (Barcelona, 1969)

Districte: Ciutat Vella
Barri: La Barceloneta
Lloc: Institut de Ciències del Mar (ICM) – CSIC. Passeig Marítim de la Barceloneta, 37


En aquests temps amb excés de diòxid de carboni, desoxigenació i acidificació dels oceans sembla oportú recordar la importància del fitoplàncton i dels primers microorganismes fotosintètics que van transformar la nostra atmosfera, gràcies a la seva rellevant facultat oxigenadora, per fer-la habitable.

Anna Rierola construeix aquest fantàstic paisatge de 6 metres d’amplada utilitzant imatges microscòpiques de fitoplàncton mari (amb la col·laboració de l’Institut de Ciències del Mar) i de polimers (amb la col·laboració de l’Institut Català de Nanociècia i Naotecnologia) i, així, ens transporta al que pot semblar un nou univers multiorgànic i interdependent que connecta ciència i bellesa presentant les meravelles primigèniques que van fer possible la vida tal com l’entenem avui. Amb el seu treball, l’artista ens recorda la complexitat de la realitat que ens envolta i de la que som part, un univers que transcendeix la nostra limitada percepció.

Poques vegades tenim l’oportunitat de trobar exposades a l’espai públic creacions digitals com la que aquí ens ocupa, un extens mural en impressió fotogràfica sobre vinil que subratlla part de la façana del CSIC (Consell Superior d’Investigacions Científiques) en aquesta Barceloneta tant a prop del mar.

Si us interessa el treball d’aquesta artista podeu visitar la seva web o el seu instagram.


A %d bloguers els agrada això: