Obrint el camí cap a l’abstracció

OBRA: Forma 212 (1957)
ARTISTA: Josep Maria Subirachs (Barcelona 1927- 2014)

Districte: Horta-Guinardó
Barri: Montbau
Lloc: Avinguda d’Arturo Mundet


Subirachs, al nostre parer insuficientment reivindicat per la ciutat, és l’escultor amb més representació a l’espai públic de Barcelona. Aquesta Forma 212 que veieu a la foto de capçalera té la rellevància de ser considerada la primera escultura abstracta que es va posar a l’espai públic de Barcelona coincidint, en aquest cas, amb la inauguració de les Llars Mundet (amb assistència de Franco inclosa) l’octubre de 1957.

Subirachs inicia el seu camí cap a l’abstracció a finals dels 50. El formigó es revelarà aquí com a nou material de gran plasticitat i resistència en que les textures treballades a la superficie esdevenen una característica singular que acompanya aquestes noves formes dinàmiques, unes formes que ja deixen entreveure un diàleg entre el còncau i el convex que caracteritzarà el treball de l’escultor als anys 60.
Altres obres de Subirachs als carrers de Barcelona


A Francesc Macià (1991)
LLOC: Plaça Catalunya
Comunicació i Computació (1970)
LLOC: Edifici Francesc Macià
Fris Barcelona (1969)
LLOC: Pl. Sant Miquel
Mesura de l’espai-temps (1967)
LLOC: Edifici Mercuri (Via Augusta, 59)
Caduceu (1967)
LLOC: Edifici Mercuri (Via Augusta, 59)
Evocació Marinera (1960)
LLOC: Pg Joan de Borbó / Plaça del Mar
A l’ESPAI SUBIRACHS trobareu tota l’obra de l’artista

Feu clic AQUÍ si voleu descobrir aquells treballs que són a l’espai públic de Barcelona.


A %d bloguers els agrada això: