La misteriosa casa del carrer Bolívar

ARQUITECTE: Desconegut
OBRA: Edifici Bolivar 36 (finals del XIX – principis del XX)

Districte: Gràcia
Barri:  Vallcarca
Lloc: Carrer Bolivar, 36

No deixa de ser curiós la falta d’informació sobre aquesta casa al carrer de Bolívar. Desconeixem el nom de l’arquitecte i intuïm que l’any de construcció ha de ser entre finals del XIX i principis del XX. Sabem, però, que l’edifici no està catalogat dins el patrimoni arquitectònic ni tan sols com a edifici d’interès local.

El cas és que els pocs vianants que decideixen baixar per l’ingrat carrer de Bolívar sempre s’aturen per admirar aquesta façana vigilada per tres gossos de caça i sustentada superficialment per quatre pilastres amb quatre infants herculis.

La casa dona a dos carrers amb un gran desnivell entre ells. L’arquitecte soluciona el problema construint l’entrada principal d’una sola planta al carrer de Bolívar i baixa per darrere amb dues plantes fins arribar a l’Avinguda Vallcarca.

L’actual deteriorament de la façana augmenta el misteri de l’edifici i, alhora, avança un futur poc favorable si finalment s’aplica el pla urbanístic que es va aprovar el 2002 i que suposaria el seu enderrocament.

A %d bloguers els agrada això: