Contenidors habitacionals

OBRA: Edifici APROP Glòries (2022)
GESTIÓ DEL PROJECTE: URBANPROMA
CONSTRUCTORA: CALAF CONSTRUCTORA

Districte: Sant Martí
Barri:  El Parc i la Llacuna del Poblenou, 22@
Lloc: carrer de Bolívia, 33-41

Just darrere de la Torre Glòrias s’aixeca aquest bloc de pisos construït amb contenidors marítims reciclats que destaca en el dens context del 22@ per la seva cridanera estructura modular perfilada amb un intens color vermell. Es tracta del segon edifici instal·lat a la ciutat dins del programa APROP (allotjaments de proximitat provisional) promogut per l’Ajuntament i el Consell de l’Habitatge Social de Barcelona.

L’edifici APROP, a la dreta, en el context del 22@

La construcció d’edificis modulars prefabricats afavoreix el reciclatge dels milions de contenidors marítims abandonats als ports de tot el món i, a més, redueix significativament tant el temps com els costos d’execució de l’obra des del moment del disseny. La modularitat permet el transport de les peces del puzle constructiu amb camions fins al lloc indicat i, si cal, facilita l’ampliació a posteriori de l’edifici. Des del punt de vista ambiental, a banda del reciclatge de contenidors, es redueixen tant l ’emissió de CO2 com l’impacte acústic i visual durant els treballs en el lloc mateix de l’obra, per a major alegria de veïns i veïnes tan acostumats a les grues en aquesta zona.

Però, sens dubte, el més destacable és la concreció amb fets d’oferir (ni que sigui de forma transitòria) aquest 42 espais habitables i dignes de forma ràpida i sostenible per aquells grups de la població amb problemes d’accés a l’habitatge, afectats per els desnonaments, veïns en situació de vulnerabilitat o joves que volen l’emancipació o un lloguer provisional a baix preu.

Vídeo en què es resumeix el procés de transformació del contenidor marítim fins a la seva instal·lació com a mòdul habitable. FONT: Barna Diario
A %d bloguers els agrada això: