mitgeres en aquest bloc

Introducció a les mitgeres

Les mitgeres són aquelles parets divisòries de propietats, es a dir, són les parets que es toquen entre edificis. Habitualment no es veuen però certs canvis urbanístics (quan un edifici és més alt que el del seu costat, quan es construeix en un solar on al costat encara no s’ha edificat o quan s’enderroca un edifici i apareixen les parets veïnes) fan que en moltes ocasions aquestes parets quedin exposades a la vista, en una aparent provisionalitat que acaba sent permanent en moltes ocasions.

Ja fa temps que les mitjaneres s’han convertit en un espai idoni per a l’exhibició d’art al carrer ja sigui per iniciativa de l’administració per millorar el paissatge urbà o per iniciatives particulars d’associacions, col·lectius i artistes que troben en aquestes superfícies una plataforma on expressar-se públicament i de forma espectacular, com a mínim per dimensions.

NOTA: Les fotografies que il·lustren algunes d’aquestes mitgeres poden estar desfasades en el moment d’una nova visita al lloc. Noves construccions en el solar vuit, altres intervencions fetes a sobre dels murals o degradació per falta de manteniment afecten especialment al murals d’art urbà que aquí s’han contemplat.

ÍNDEX

Vols rebre les noves entrades al teu correu?

ART ALS CARRERS DE BARCELONA

UN BLOC REALITZAT PER AMOR A L’ART EN SENTIT LITERAL I FIGURAT

A %d bloguers els agrada això: